Henkilökuvaus

Onni Tonkija dyykkaamassa eli sukeltamassa.

Onni Tonkija on kolmikymppinen helsinkiläinen dyykkari. Blogissaan hän valvoo nykyihmisen juuretonta sielunmaisemaa ja porautuu omakohtaisesti ruoan demarkaation ongelmakenttään. Toisin sanoen hän kuluttaa öitään hämmästelemällä, mitä kaikkea käyttö- ja syömäkelpoista taloyhtiöiden asukkaat heittävät roskiin.

Aamunkoitteessa hän muuttuu kemian opettajaksi ja Valkemisti-blogin pitäjäksi.

Onnen tongintaa muualla

Teksti

Kuva

Ääni

9 responses to “Henkilökuvaus

 1. Kerään itse meren tuomia aarteita ja ”aarteita” sekä mantereen rannalta että saarista. Ihan aluksi se oli vain sitä, että sai roskat pois rannalta, mutta muuttui hyvin pian aarteenmetsästykseksi. Jos tässä saa mainostaa omia roskajuttuja, niin tässä linkki: Roskapostia Hangosta.

  Olen satunnainen dyykkaaja myös, mutta näitä löytöjä en ole (ainakaan vielä) koonnut minnekään. Jatkakaa! 🙂

   • Tätä on kysytty silloin tällöin, ja vastaan, että huumorilla mennään… Muuten hajoaisin tähän totaalisesti! Muutaman ystäväni kanssa keksimme välillä roskataidekuvia. Yhdessä pohdimme, miten voisimme tuoda roskaongelmaa esiin hieman eri tavalla kuin normaalisti tehdään. Vakavasti, mutta sopivasti huumorilla höystettynä.

 2. Pieni lisämainostus vielä perään, sallinet – keräämiäni rantaroskia (murto-osa kaikesta) on näytillä Hangon museossa 14.4.2020 asti.

 3. Mahtavaa! Kiitos tästä blogista. Törmäsin siihen jonkin uutisjutun kautta. Itseänikin kiinnostaa dyykkaus ja monimuotoisempi kierrättäminen, mutta dyykkaamiseen en taida uskaltautua. Ollaanpa me ihmiset vaan monesti hyvin erilaisia. 😊 Jatkan seuraamistasi mielenkiinnolla ja kannatan aatettasi itse uskaltamillani tavoilla! Nimim. Nenä harvoin väärässä

  • Kiva, että tykkäät! Jos dyykkaamisen esteenä on muiden ihmisten pelko, alkuun pääsee etsimällä näkösuojan antavan lukottoman jätekatoksen. Dyykkausta voi kokeilla myös toisella paikkakunnalla vieraillessaan.

   Ja kamerat auttavat, ainakin tiedotusvälineiden kamerat. Vaikka vieläkin saatan häpeillä joitakin dyykkaustilanteita, niin toimittajien kanssa tonkiessa päällimmäinen tunne on tietynlainen ammattiylpeys. Ylipäätään myötämielinen seura tekee vahvemmaksi.

Heitä kommentti menemään

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s